Nieuws

Benieuwd naar het laatste nieuws over “Het Nieuwe Woonhuis”, Utrecht-Oost of sociale woninghuur? Of bent u juist nieuwsgierig naar wat er vroeger over Utrechts eerste flatgebouw is gepubliceerd? U leest het allemaal hier.

Vrolijke zomer tentoonstelling

Zaterdag 3 mei om 11:00 uur zal de vrolijke zomertentoonstelling met foto’s en aquarellen van Barbara Modderkolk worden geopend in het kantoor van de bewonersvereniging op Rembrandtkade 59a.

Verder is de tentoonstelling iedere eerste zaterdag van de maand geopend tussen 11:00 en 12:30 uur geopend. Ook is het mogelijk een telefonische afspraak te maken voor een bezoek via het telefoonnummer 030-2516640.

Status sociale huurwoningen HNW in het gedrang

Bij de overname van het woningencomplex “Het Nieuwe Woonhuis” door Stichting BO-EX, lijkt de sociale gedachte achter het wonen aan de Rembrandtkade/Albert Neuhuysstraat steeds meer naar de achtergrond te raken. Door recente huurprijsverhogingen vanuit BO-EX gaat ons complex volledig verloren voor de sociale huursector. Zonde en in strijd met de afspraken, aldus Bewonersvereniging “Het Nieuwe Woonhuis”. Vanaf de bouw van het complex was het doel om goede sociale huurwoningen in het oosten van Utrecht voor lagere- en middeninkomens beschikbaar te maken. De Bewonersvereniging stelt alles in het werk om dit geschil omtrent de aantasting van het sociale karakter van Utrechts eerste flatgebouwen zo snel mogelijk met de woningcorporatie op te kunnen lossen.