Teken Petitie tegen Huurstijging

petitiegroot

Een aantal actieve bewonerscommissies uit heel Utrecht, waaronder Het Nieuwe Woonhuis, verenigd in HSWB - Houdt Sociale Woningen Betaalbaar - en "De Bundeling", de koepel van Huurdersorganisaties in Utrecht, maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen op de Sociale Huurmarkt in Utrecht. Sociale huurwoningen verdwijnen door extreme huurverhogingen ver in de "vrije sector" en de stijgende huurlasten door de jaarlijkse extra huurverhogingen worden voor veel groepen niet meer te dragen. De huren zullen als er niks gebeurd tot 2018 nog eens met 20-25% gaan stijgen. Op den duur zullen er veel te weinig betaalbare sociale huurwoningen in Utrecht over blijven.
Voor ons complex betekent dit beleid, dat door het beleid van de overheid en dat van Bo-Ex er in ons complex GEEN ENKELE sociale huurwoning meer zal overblijven. Dit is in ieder geval voor het bestuur een onwenselijke en onaanvaardbare ontwikkeling.
Tegen deze en aale andere ongewenste ontwikkelingen moet door alle huurders in Utrecht echt iets ondernomen worden.
Door de Bundeling en HSWB is daarom een Manifest opgesteld , waarmee we binnenkort naar de gemeenteraad en wethouder Paulus Jansen zullen gaan om hun begrip en steun te krijgen. In het Manifest staat een aantal eisen en voorstellen geformuleerd. Lees dit Manifest en je snapt wat er gedaan kan en moet worden tegen de kaalslag op sociale huurmarkt. Klik hiervoor op onderstaande link, om het Manifest te lezen.
Ben je het eens met deze punten en wil je dat er - ook in Utrecht Oost - betaalbare sociale huurwoningen blijven,
teken dan OOK de Petitie.Hiervoor vind je ook een link hieronder.
Zorg ervoor dat ook jouw stem door zal klinken en TEKEN NU!!

Klik hier om het Manifest te lezen

Klik hier voor het tekenen van de Petitie